Companiile multinaţionale nu vor putea închiria spaţii în această clădire. Doar tinerii care doresc să-şi dezvolte o afacere în domeniul tehnologiei informaţiei vor avea acces la cele peste 60 de birouri şi săli de conferinţă amenajate în imobil.
„Începând de la 1 iulie ar putea să funcţioneze deja primele firme aici " 15:38:47:21 + 15:38:10:03 „Noi nu am făcut un calcul de amortizare pentru că nu acesta a fost scopul. Scopul a fost nu să facem noi antreprenoriat, ci să creăm noi condiţii pentru antreprenoriat în acest domeniu IT&C", spune Nicolae Robu, primarul Timişoarei.
Spaţiul va fi dat spre administrare unei societăţi controlate de Universitatea de Vest şi Universitatea Politehnica din Timişoara. Tinerii care îşi vor dezvolta afacerea vor putea, după 3 ani, să-şi amenajeze propriul sediu într-un loc pus la dispoziţia lor de municipalitate.
„Există un parc de inovare care va fi pregătit pentru perioada următoare unde firmele, după ce ajung la consolidare îşi pot construi sedii de firmă la preţ de concesiune redus, susţinut de primărie", ne-a declarat Aura Junie, directorul Direcţiei de Patrimoniu din cadrul Primăriei Timişoara.
În clădire există şi un spatiu de destindere. Mai exact constructorii au amenajat un perete de căţărat, ce va sta la dispoziţia angajaţilor. Şi nu este singurul avantaj pentru tinerii antreprenori.
„Asta e o clădire care a fost gândită să funcţioneze cu costuri cât mai mici cu putinţă, practic cu 30-40% costuri mai mici pe metru pătrat decât o clădire convenţională de birouri pentru ca resursele să fie îndreptate spre susţinerea firmelor de tineri şi nu către plata încălzirii, răcirii, etc", ne spune arhitectul Ioan Andreescu.
Fiecare încăpere va fi dotată cu echipament IT, mobilier şi birotică. Incuboxx, clădirea de birouri a municipalităţii, va putea găzdui aproximativ 60 de firme.
reporter: Miodrag Hojda
operator: Tiberiu Alasu