Dacă la Bucureşti, în desen era zugrăvit Sfântul Gheorghe care omora balaurul, la Timişoara, realizatorul lucrării a inversat personajele. Studenţii cred că graffiti-ul reprezină modul de exprimare al artistului şi că nu ar trebui îndepărtat:
”Nu mi se pare controversat, chiar e fain, e creativ, fiecare îşi exprimă creativitatea în felul lui”, - Crezi că va fi şters aici? ”Nu cred, este la Facultatea de Arte, aici totul e posibil”,
”Cred că ar trebui să se facă nişte personaje din acelea verzi, ca acela care a fost acoperit de Biserica Ortodoxă, să se facă pe biserica de lângă”,
”Inversarea Sfântului Gheorghe cu dragonul şi artistul a înlocuit personajele ca răspuns la peretele şters recent”.
Şi Organizaţie Studenţilor din cadrul Universităţii de Vest susţine libera exprimare a tinerilor care studiază arte şi nu numai.
”Şi StudentFest şi OSUT de-a lungul celor 25 de ani de existenţă au promovat întotdeauna libera exprimare a tinerilor artişti aşa că noi n-am avut nimic împotrivă ca el să se exprime cum doreşte”, ne-a declarat Vlad Cherecheş, preşedintele OSUT.
Creatorul graffiti-ului se teme ca lucrarea pe care a realizat-o la Timișoara să nu aibă aceeași soartă ca cea din București.
”Ideea a fost timişoreană, a celor de la StudentFest, chiar dacă o avusesem, o aveam deja şi noi programată pentru Bucureşti şi pentru nişte alţi pereţi. Să vedem ce urmează, m-a mai întrebat cineva dacă cred că o să fie ștearsă și la Timișoara, sper că nu”, ne-a declarat Irlo, artist.
Tema din acest an a evenimentul dedicat studenţilor a fost „Conflictul", sub toate formele de manifestare a acestuia.
Cel mai mare graffiti din Timișoara a fost finalizat. Arată uluitor!
Reporter: Maria Rohnean
Operator: Dan Petcu
Editor web: Călin Țenche