Nea Ioan are 67 ani. Nici vârsta şi nici faptul că secţia de votare la care a fost arondat se află la 14 kilometri distanţă de satul în care locuieşte nu l-au oprit să pună ştampila pe candidatul preferat.
"Maşină nu avem, condiţii să cumpărăm nu avem şi noi am fost obişnuiţi de copii să o luăm pe drum în sus şi în jos, dar de acum să ştiţi că e greu, anii sunt mulţi condiţii nu sunt.... n-avem drum, n-avem transport, n-avem curent... n-avem nimic. - Şi asta nu vă împiedică să mergeţi la vot 14 km.... - Ştiţi ce nu ne împiedică? Bunavoinţă şi speranţa în mai bine", a spus Ioan Horga, localnic din satul Faţa Roşie.
Cu aceeaşi dorinţă a plecat la vot şi vecinul său, unul din cei 15 oameni care mai trăiesc în satul Faţa Roşie.
"Noi, la atâţia kilometri mergem... oameni bătrâni, ne putem deplasa, ne dăm interesul să se facă o schimbare... Păi dacă nimeni nu merge cum să se facă schimbare... Cei care au posibilităţi la oraş, la comune, care sunt la un pas şi nu se duc... nu îi interesează...", spune Avram Toma, un alt localnic din satul Faţa Roşie.
Comuna Bătrâna are în componenţă patru sate unde locuiesc 137 de persoane, dintre care 121 cu drept de vot. Chiar dacă populaţia este îmbătrânită, prezenţa la urne a fost de fiecare dată ridicată. În turul I al alegerilor, de exemplu, peste 70% dintre cei aflaţi pe listele electorale au votat.
Reporter: Alexandra Tuhuţ
Operator: Călin Magda
Editor Web: Răzvan Bulacu