Doar cu tractorul, pe drum judeţean

Data publicării:
drum tractor

Și nu o dată locuitorii au scos vehiculele din noroi cu ajutorul tractoarelor. Acum, că tot e an electoral, autorităţile promit pietruirea drumului.

Asta se întâmpla săptămâna trecută, când maşina care aduce pâine, de 3 ori pe săptămână, în satul Valeapai, nu a putut trece prin tranşeele create în noroi. Aşa că oamenii au mutat pâinea într-o altă maşină, iar vehiculul   a fost scos cu tractorul.

„Dezastru cu acest drum. Maşina care distribue pâine la noi în localitate acum vreo săptămână a rămas suspendată. A dat telefon agentul la mine că nu poate să treacă să aducă pâine în sat. Eu nu am avut altă soluţie decât să apelez la un prieten din localitate care avea tractor”, povestește Petru Bulgăr, patronul magazinului din Valeapai.

Drumul este atât de prost încât şi utilajele mari trec cu greutate pe aici.

„Drumul judeţean cu noroi este cea mai scurtă legătură a oamenilor din Valeapai cu oraşul Lugoj, din Timiş. Srumul fiind imparcticabil, locuitorii fac un ocol de peste 60 de kilometri” - Caterina Ledrer, reporter Digi24 Timișoara.

Locuitorii îşi amintesc de vremea când pe acest drum judeţean circulau autobuze cu elevi sau muncitori.

„Or fost perioade când s-o reparat. Au fost perioade când aici or circulat autobuze, or mers la Lugoj, maşini. Lugojul e aproape de noi. 30 – 35 de km pe aici. Ei, de câţiva ani aici nu s-o mai pus o piatră”, spune un localnic.

„O fost cum o fost până acuma, dar de când au început să care cu maşinile cu lemne e teroare. Nu se mai poate circula pe drumul ăsta. Nici cu tractor, nici cu nimic”, admite un alt locuitor din Valeapai.

De la conducerea judeţului vin doar promisiuni. Chiar autorităţile din Caraş-Severin recunosc că nu pot face mai mult decât să pietruiască anul acesta, aşteptând fonduri europene pentru o asflatare ca la carte.

„Deocamdată îl facem să se circule în condiţii decente. Pentru asfalt , e o altă discuţie în momentul acesta. [Oamenii spun că anul trecut au ajuns acolo nişte maşini cu piatră, dar nu au văzut niciun rezultat]. Tocmai, sper, adică am convingerea că nu va fi ca anul trecut. Vor executa lucrările în aşa fel ca lucrările la nivelul pietruirilor să fie cele care durează”, a explicat Ilie Iova, vicepreşedintele CJ Caraş-Severin.  

În satul Valeapai locuiesc peste 300 de suflete. Nicio uliţă din localitate nu este asfaltată, iar oamenii au parte numai de noroi când plouă şi de praf în timpul verii. 

Reporter: Caterina Ledrer

Operator: Andrei Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri