Ce a determinat schimbarea de atitudine? Cei de la Finanțele timișene sunt dezamăgiți de factorii de decizie de la București, de modul în care au fost pasați de la unul la altul, și în ziua când se presupune că se va lua o decizie în Capitală, nu mai vor să încingă spiritele, să încerce să încline balanța prin continuarea protestului în stradă.
Angajații au, în tot cursul zilei de miercuri, program normal de lucru, iar după ora 15, când e programată ședința de Guvern și când se va decide locația viitoarei Direcții Regionale de Finanțe - Timișoara sau Deva?, liderii de sindicat vor lua o decizie. În funcție de cum va fi decizia Executivului, favorabilă sau nu Timișoarei, se va trece sau nu la pichetarea, joi, a Prefecturii Timiș.
Dacă viitoarea Direcție Regională de Finanță va fi înființată, în cadrul procesului de regionalizare a României, la Deva, greva celor de la Finanțele timișene va fi reluată, spun cei de la Timișoara.
Conducerea ANAF a cerut un control la Timișoara, pentru a se vedea cât s-a pierdut în aceste două zile de proteste și dacă s-a respectat gradul de încasare, în funcție de constatări urmând a fi luate măsuri.
Dacă zilele trecute, erau mulți timișeni care s-au înghesuit la Finanțe (reamintim că joi, 25 iulie, este termenul-limită pentru depunerea la organele fiscale a unor declaraţii fiscale), miercuri, la reluarea programului normal, nu era aglomerație - probabil că mulți n-au aflat încă faptul că cei de la Finanțe au deschis ghișeele.