”Este televiziunea americană cu toate posturile lor - Public Broadcasting Services. Ne-a cerut ajutorul ca, în transmisiile lor live pe internet, să vadă acolo unde au probleme”.Marius Bănici are 37 de ani, iar centrul de cercetare în IT pe care îl conduce, monitorizează toate datele introduse de televiziunea publică americană și caută soluții atunci când ceva nu merge cum trebuie.
Recunoaște că este o provocare. ”Are sute de programe, de stații și doresc să urmărească atunci când utilizatorii lor urmăresc pe internet programele lor și vor să vadă în momentul în care una dintre stații are probleme de emisie sau utilizatorii întâmpină probleme de a urmări programele lor”, precizează Marius Bănici, director senior de tehnologii avansate.
Așa ca pe lângă echipa pe care o conduce deja la Timișoara, Marius Bănici are în subordine IT-iști din Statele Unite și India în grupul internațional de cercetare.
”Văd că este foarte vibrant, chiar dacă e un grup mic”, ne-a transmis, prin Skype, Sayantam Dey, specialist în IT.
Aproximativ 100 de IT-iști fac programare în filiala de la Timișoara a companiei și au grijă ca milioane de oameni din toată lumea să fie informați corect: ”Am lucrat pentru PBS și acum lucrez pentru Telegraph. Păi a fost interesant, challenging”, ”E un lucru foarte important că avem șansa să lucrăm cu cele mai noi tehnologii din domeniu”, ”E un soi de mândrie pentru noi că avem un grup internațional condus de aici din Timișoara”.
Doar în anul 2011, televiziunea pubică americană PBS a avut încasări de peste 834 milioane de dolari.
Reporter: Vlad Ungar Operator: George Ştefăniţă Editor web: Călin Țenche