Din orașe, comune, din cauza impozitului

Data publicării:
comune retrograd


„Și-am majorat de trei ori impozitul pe terenul intravilan, sigur că acest lucru duce la o nemulțumire a oamenilor firească și la o scădere probabil la bugetele locale”, explică Raul Cozarov, primarul orașului Gătaia. 

„Impozit extraordinar, catastrofal, cine plătește, ăla care are 400 de lei pensie”, spune un localnic.

„În anul 2004 în urma unui referendum comuna Gătaia a devenit oraș, doar că odată cu mândria de a nu mai locui la țară, pentru localnici au apărut și primele obligații. Adică plata unor taxe și impozite la fel ca în alte orașe din România” - Vlad Ungar, reporter Digi24 Timișoara.

Conştiente că cei mai mulţi locuitori nu vor putea plăti dările la stat, autoritățile vor să facă un referendum pentru ca oraşul să devină din nou comună.

„Foarte bine, ar scădea impozitele. Dublu, cred că triplu, bărbatul meu a plătit impozitul, dar e mare”, povestește o loalnică.

„Nu știu din ce o să plătească lumea, pe grădini, pe curte, voi ați auzit pe o grădină goală să plătești curte. Ce lege e asta?”, adaugă un alt locuitor al orașului Gătaia.

Aceeași situaţie este și în orașul Ciacova din județul Timiș. 

„S-a discutat foart mult că noi ar trebui să redevenim comună, pentru că așa cum am spus înainte, nu beneficiem de foarte multe facilități și implicit taxele și impozitele locale vor fi mai mici”, admite Petru Filip, primarul orașului Ciacova.

Ambele oraşe din Timş care vor să redevină comune au sub 6000 de locuitori.

Reporter: Vlad Ungar

Operator: George Ștefăniță

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri