În numai câteva secunde, aleşii şi-au dat votul pentru ca un million de lei să fie folosiţi pentru participări la diverse dezbateri şi întâlniri pe tema programelor de dezvoltare ce pot aduce bani europeni judeţului. Practic, pentru protocol.
„Suntem în anul 2014, când ştiţi că începe noul ciclu financiar 2014-2020. Deci practic discutăm în anul acesta sau ar trebui să discutăm în anul acesta despre proiectele pe care le gândim pentru următorii 6 ani de zile. În aceste condiţii, eu zic că suma nu e mare, dacă ne gândim că putem avea mai multe iniţiative", susține Titu Bojin, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş.
„E mult, e foarte mult. Mult, mamă, mult. Fiindcă uite, eu am lucrat atâţia ani şi am pensie mică. Dar ca să te distrezi e mult", „Cred că e prea mare”, - Ce s-ar putea face cu aceşti bani? ”Păi, pot să folosească banii ăia în altă parte. Numai străzi sparte, tot felul", „Eu am fost foarte mult în Vest, 15 ani. Au altă valoare banii acolo. O cazare ca lumea este foarte scumpă, 200-300 de euro sau o masă, sau... nu mi se pare aşa de mult".
O sumă apropiată de cea pe care au primit-o consilierii judeţeni va ajunge la unităţile de învăţământ aflate în subordinea CJT-ului. Opt centre de educaţie primesc aproximativ 1,40 de milioane de lei pentru investiţii în 2014. Liceul Teoretic „Iris" din Timişoara, de exemplu, va primi în acest an puţin peste 390.000 de lei de la autorităţi.
„Ni s-au alocat bani pentru reabilitarea termică a internatului. Aveam nevoie de această investiţie. Apoi ni s-au alocat nişte bani pentru reabilitarea clădirii centralei termice. Aici ţin să vă spun că, Doamne Fereşte, este crăpată clădirea", anunță Dănuţ Petnaise, directorul Liceului Teoretic „Iris" Timişoara.
Centrului Şcolar „Alexandru Roșca" din Lugoj i-au fost alocați aproape 200.000 de lei pentru reabilitarea acoperișului unui corp de clădire. Bugetul Consiliului Judeţean Timiş, pentru anul 2014, este de peste 300 de milioane de lei.
reporter: Miodrag Hojda
operator: Cosmin Pîrlogea
editor web: Călin Țenche