Peste 70 de milioane de lei au fost investiţi în bibliotecă până în prezent, dar studenţii tot n-au acces la cărţi şi nici nu ştiu când va fi deschisă pentru ei noua clădire: „Arată mult mai frumoasă decât cealaltă", „Nu ştiu când deschid biblioteca", „Nu ne-au spus la cursuri, dar am aflat că prin martie, aprilie, nu ştiu sigur".
Ca să fie permis accesul studenţilor, biblioteca trebuie mai întâi dotată cu mobilier şi echipamente IT. Spaţiile sunt pregătite, trebuie doar amenajate.
Peste 100 de rafturi vor fi montate în această încăpere, iar studenţii vor găsi aici aproximativ 30.000 de volume de specialitate. Câteva scaune vor fi puse lângă fereastră, unde studenţii vor putea consulta cărţile pe care vor dori să le ia acasă".
Şi pentru că biblioteca nu este încă mobilată, volumele au fost depozitate în subsolul noii clădiri: peste 80.000 de volume de bibliotecă se găsesc în acest depozit. Pentru a fi foarte bine organizate, ele au fost aranjate pe aceste rafturi compactabile.
Mobilierul costă 18 milioane de lei. Conducerea Universităţii Politehnica nu are aceşti bani, dar speră să obţină măcar fondurile necesare pentru a deschide parţial biblioteca. „Noi avem speranţa că în acest an vom putea primi banii pentru primul lot de mobilier absolut necesar pentru deschiderea părţii de bibliotecă, nu în totalitate, ci să putem utiliza partea de bibliotecă cu studenţii începând din anul universitar următor, asta este targetul nostrum fixat pentru anul acesta", ne precizează Daniel Dan, prorectorul Universităţii Politehnica Timişoara.
Clădirea ocupă o suprafaţă de peste 13.000 de metri pătraţi şi este construită pe cinci niveluri. Toate stau, însă, nefolosite.
reporter: Miodrag Hojda
operator: George Ştefăniţă
editor web: Călin Țenche