Programul a fost lansat inițial în 2011, în cinci școli-pilot. Printre ele, și Liceul Tehnologic „Iuliu Moldovan" din Arad. Pentru că nu exista o rețea de internet bine pusă la punct, tabletele-catalog nu au putut fi folosite la clasă.
Ovidiu Moise, informatician la Liceul Tehnologic „Iuliu Moldovan" Arad, relatează pentru Digi24 Timișoara: "Am primit un singur router în acest proiect, care se află în sala profesorală, are o acoperire suficient de mare ca să acopere sala profesorală, dar atât!" Câte routere ar fi fost necesar pentru toată școala? "Părerea mea , eu cred că în jur de vreo 5 - 6 routere ca să avem acoperire la scară mare." Cu alte cuvinte, cu maxim 2000 de lei această problemă ar fi fost rezolvată".
Lucian Hedeș, profesor la aceeași unitate de învățământ, spune: "Ultima oară tabletele au fost folosite la sfârșitul anului școlar 2011 - 2012, mai - iunie, la sfârșitul anului școlar. Anul acesta nu au mai putut fi folosite din cauza faptului că nu au mai fost reactualizate datele elevilor".
Deși tabletele nu mai erau utilizate nici măcar în școlile-pilot, în 2012, Primăria Arad a alocat peste 200.000 de euro pentru proiect, bani din care a fost cumpărat încă un lot de 360 de tablete care nu a mai ajuns niciodată în unitățile de învățământ.
Vezi ce răspunde reporterului Digi24 Timișoara purtătorul de cuvânt al Primăriei Arad - Corina Drăghici!
Conform planului inițial, anul acesta trebuiau cumpărate ultimele 400 de tablete care ar fi asigurat necesarul de cataloage electronice pentru toate școlile din Arad. Fără fonduri asigurate, proiectul pare abandonat într-o fază în care nimeni nu se poate bucura de avantajele sale.