Autorul proiectului care ar putea pune Timişoara în Guiness Book este Florin Simidreanu, student în anul IV la Facultatea de Arhitectură. El este cel care a gândit şi a realizat sculptura care va susţine PET-urile.
”Sigur, a sunat foarte interesant. Avem de-a face cu o structură care susține aceste sticle de plastic. De fapt, o parte va fi sprijinită pe apă, plutitoare, și o parte va fi cu structură de metal ușor, aluminiu, care va face posibilă trecerea celor cu caiacul. E foarte interesant. Sunt curios să-l văd și eu pe apă”, ne spune Florin Simidreanu.
Iar când va fi gata, podul va traversa Bega şi ar putea fi cea mai mare sculptură din lume realizată integral din PET-uri. Construcția acestuia va începe în luna iunie, iar timișorenii vor putea să îl traverseze, să facă poze și chiar să asculte concerte pe el.
Câţiva dintre timişorenii cărora le-am arătat proiectul podului din PET-uri sunt sceptici şi spun că e puţin probabil să devină realitate, alţii în schimb, par încântaţi de idee: ”O idee foarte bună, mai ales că, în România, una dintre cele mai mari probleme este poluarea și, poate așa, oamenii vor învăța să aprecieze sticlele și să le recicleze”, ”E un proiect mare. E foarte bine că Timișoara s-a gândit să dea startul”, ”Până la faza finală, mai durează”.
Iniţiativa podului din PET-uri aparţine celor de la Eco Stuff. Membrii organizaţiei au vrut să colaboreze cu tinerii de la Arhitectură și Design.
”Am hotărât să apelăm la niște specialiști sau chiar studenți. Apelul a fost făcut pe Facebook, au răspuns șapte echipe, am primit patru proiecte și am ales unul”, afirmă Radu Rusu, coordonator Eco Stuff.
Pentru asamblarea efectivă a podului sunt necesare cinci zile şi 75 000 de PET-uri. Recordul actual este deținut de o lituaniancă. Aceasta a construit, în decembrie 2011, un brad de Crăciun din 42.000 de sticle de plastic.
reporter: Ioana Sapianu
operator: D. Şoșdean/ V. Jiva
editor web: Călin Țenche