Aradul vrea în Cartea Recordurilor

Data publicării:
dopuri arad


Capacele folosite pentru doborârea recordului au fost adunate în cadrul unui proiect,  ce a avut ca scop promovarea colectării selective a deşeurilor. 17 şcoli din Arad şi Lugoj au strâns împreună, timp de două luni, 340 de mii de capace din care, din motive tehnice, doar 240 de mii au fost pregătite pentru incercarea de doborâre a recordului mondial.

„Cea mai mare problemă a fost sortarea şi găurirea dopurilor. Zece oameni au lucrat timp de trei săptămâni între opt şi zece ore pe zi pentru a realiza acest lucru” - Dan Codre, reporter Digi24 Timișoara.

„Înşirurirea acestor capace şi intenţia de a bate recordul mondial ne-a venit după ce am consultat Cartea Recordurilor, în dorinţa de a face ceva cu aceste capace”, explică Viorica Graur,  directorul Poliţiei Locale Arad.

La realizarea şirului de capace au participat 20 de echipe de voluntari care au avut de înfruntat o căldură de peste 30 de grade Celsius, la umbră. Numerotate din 100 în 100, capacele au fost înşirate  pe pista de atletism. Câte 400 de metri pentru fiecare tură.

„[Cum vă descurcaţi cu căldura?] Căldura? Bine! Uite toate condiţiile îs... şi bate un pic vântul. [E migălos, e greu?] Nu-i aşa greu. Puteau fi găurile mai mari. Burghiile care au făcut găurile”, spune un voluntar.

„Am participat şi la sortat şi la găurit, la ceea cea ce s-a făcut înainte de a fi înşirat, şi este o treabă mult mai uşoară decât ce a fost înainte cu găuritul şi cu sortatul”, adaugă un altul.

„[Cam câte cutii au fost repartizate la fiecare echipă?] Cred că la această masă au fost repartizate vreo şapte cutii... [Există o concurenţă între voi care face mai multe?] Indirect... există!”, recunoaște un alt voluntar.

Tentativa de doborâre a recordului a fost înregistrată la Guinness Book. Acum, oficialii de la Londra așteaptă mai multe documente din partea românilor ca să poată omologa recordul

Avem o listă clară de ce trebuie să prezentăm, după eveniment în termen de o săptămână trebuie să prezentăm raportul şi dovezile video – foto şi ulterior vom vedea dacă recordul este omologat”, povestește Glad Varga – preşedintele Asociaţiei „Centrul Judeţean de Voluntariat”.

Povestea dopurilor nu se încheie însă aici. Atât cele care au participat la doborârea record cât şi cele rămase pe dinafară vor fi folosite în săptămânile viitoare la realizarea unor picturi moderne în cadrul cărora fiecare dop va constitui un punct de culoare.

Reporter: Dan Codre

Operator: Cristian Kovacs

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Descoperire neobișnuită pe șantierul unui spital din Iași. Erbiceni, unică în România...
Digi FM
Motivul pentru care Fuego nu s-a căsătorit până la 48 de ani: “Când ajungem în camera noastră, suntem niște...
Pro FM
Cheryl Cole, solista care l-a făcut tată pe Liam Payne, îndurerată la înmormântarea cântărețului. Mesajul din...
Film Now
Selena Gomez dezvăluie cel mai bun sfat pe care l-a primit de la o femeie: „Chiar funcționează!”
Adevarul
Americanii care vor să fugă de Trump și-au găsit refugiu în Sardinia. Orașul în care o casă costă 1 euro
Newsweek
Pensie mai mare la Mica Recalculare cu o condiție. De unde poate fi luat documentul?
Digi FM
Denis Drăguș, împăcare neașteptată cu familia sa, cu care nu mai vorbise de cinci ani. Tatăl atacantului: „Am...
urna de vot
Alegeri prezidenţiale 2024. Votul în diaspora începe vineri: Care este programul secțiilor și cum pot vota...
Digi Animal World
Un bărbat s-a deghizat în crocodil și a încercat să-i atragă atenția unui aligator adevărat. Imaginile sunt...
Film Now
Joaquin Phoenix, gesturi atente și priviri pline de iubire pentru soția lui, Rooney Mara. Discreți și...
UTV
Ethan Slater, iubitul Arianei Grande, a picat spectaculos la premiera filmului Wicked. Momentul viral care a...