Organizat pentru prima oară în 1997, supermaratonul a devenit peste ani cea mai mare competiţie de masă din regiune.
”Iniţial au fost alergători, au fost destul de mulţi, dar fiind cursa destul de lungă, 200 de kilometri în două zile, am diversificat acest eveniment pentru ciclişti şi are foarte mare... mare... succes”, spune Alexandru Meszar, organizator.
”Când am început acum 18 ani a avut şi un mesaj vizavi de deschiderea frontierelor, ţinând cont că cele două reşedinţe de judeţe, Arad şi Bekescsaba totdeauna au avut o colaborare bună”, adaugă Bognar Levente, viceprimarul Aradului.
Şi anul acesta cei mai mulţi dintre concurenţii înscrişi şi-au propus să parcurgă traseul pe bicicletă. Competiţia a adunat la start însă şi 200 de alergători. Au fost şi concurenţi care au alergat în ştafetă de doi, trei, patru sau cinci sportivi, iar zece atleți au ales să parcurgă singuri tot traseul.
- Ai venit cu primul, cu al doilea pluton? ”Al doilea pluton...”, - Cum a fost? ”Greu, frumos, ploaie, soare... Au fost de toate”, - Vânt? ”Da! Mai puţin colegi care să colaboreze, dar am venit bine”, ”O fost mai greu dar... dacă nu picam era mai bine. Că am picat la prima etapă şi din cauza aia a fost mai greu la sosire”, ”Pedalatul a fost minunat, vremea de asemenea a fost grozavă, vremea mohorâtă e perfectă pentru mersul pe bicicletă pentru că nu ne arde soarele, a fost şi un pic de ploaie, de toate!”, - A fost rapidă cursa? ”Rapidă! Pe cum am pedalat, atât de rapidă!”, spun participanții la supermaraton.
Premiul pentru câştigătorul competiţiei individuale de alergare a fost în valoare de 800 de euro. La restul categoriilor, sumele sunt simbolice.
Maraton pentru sănătate. Restricții de circulație în București
Reporter: Dan Codre
Operator: Cristian Kovacs
Editor web: Călin Țenche