Însă, în urma investigaţiilor, specialiştii vienezi au stabilit că organele nu îndeplinesc criteriile necesare din cauza rănilor grave suferite de pacient. Prezenţa echipei austriece a fost posibilă datorită acordului încheiat între Agenţia Naţională de Transplant şi Eurotransplant.
În schimb, o echipă formată din 20 de medici a prelevat inima, rinichii, ficatul şi corneea tânărului aflat în moarte cerebrală. Inima a fost transplantată chiar în cursul nopţii la un adolescent de 18 ani din Vaslui, care suferea de o boală gravă. Intervenţia a avut loc la Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant din Tîrgu Mureş. Celelalte organe au ajuns la Cluj-Napoca şi în Capitală.
Dr. Carmen Pantiş, coordonatorul programului de transplant în Bihor: "A fost o prelevare multi-organ la Oradea, mulţumim familiei care a făcut un gest extraordinar de a se gândi şi la oportunitatea de-a salva şi alte vieţi. S-a prelevat inima care a fost transplantată cu succes la Tîrgu Mureş, rinichii transplantaţi în Cluj, corneea şi ficatul care au ajuns în Bucureşti. Ineditul prelevării de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea care a avut loc în sălile de operaţie din blocul recent inaugurat. Datorită faptului că pacientul în moarte cerebrală a suferit un accident cu traumă cranio-cerebrală şi contuzie toracică, decizia echipei de la Viena a fost să nu preleveze aceşti plămâni."