Variante de Revelion: acasă, în club şi la restaurant
Data publicării:
În acest an, orădenii care își petrec Revelionul în oraş lasă deoparte gătitul și se concentrează pe distracție. În timp ce marea majoritate a optat pentru restaurante, cei care petrec acasă au umplut listele de comenzi ale firmelor de catering.
"Lumea preferă foarte mult să comande acasă, să nu se complice să gătească. În special comandă platouri, apetitive reci", spune Ionuț Jejerean, șef de unitate la un restaurant.
Prețul unui platou se calculează în funcție cantitatea de mâncare și pornește de la 20 de lei/persoană.
De aproape zece ori mai mult plătesc cei care doresc ca noaptea dintre ani să-i prindă într-un cadru festiv. Prețul unui meniu la un restaurant din centrul orașului costă 195 de lei, iar în noaptea dintre ani atmosfera va fi întreţinută de mai mulţi cântăreţi locali.
"Preparatul cald va fi numai din pește cu un anumit sos, iar felul de bază este alcătuit din pulpă de vită cu un sos de pitonci. Ca și desert, un tort deosebit", detaliază Marian Albui, bucătar.
În special tinerii, preferă să chefuiască în cluburile unde se distrează și în restul anului. "Oferta include bufet suedez, niște sărmaluțe bune, făcute de noi. Prețul este de 100 de lei. Noi oferim locul și mâncare, la ora 12 câte o sticlă de șampanie la fiecare masă", spune Alexandra Rațiu, barman.
Și aici rezervările s-au făcut încă din toamnă, iar listele sunt pline.
reporter: Ariadna Bălăian operator: Darius Pop editor web: Adrian Laboş