Universităţile din străinătate au pornit la vânătoare de elevi români

Data publicării:
universitati strainatate

Elevii români care vor să studieze în Germania pot alege între ofertele a 380 de instituții de învățământ superior. Diploma de bacalaureat este recunoscută la nivel internațional, așa că au nevoie doar de un atestat de cunoaştere a limbii germane la nivel avansat. După ce trec examenul de specialitate, studenți vor beneficia de condiții mai bune decât cele oferite în România. Laboratoarele sunt dotate la standarde europene, iar statul investește în cercetare și știință. În plus:

"La universitățile de stat din Germania nu se percep taxe de școlarizare. Studenții nu plătesc taxe de studiu ci doar taxe semestrial administrative, dar e o sumă modică, ce nu depășește 200 de euro", explică Matei Demetrescu, reprezentantul Serviciului German de Schimb Academic.

Şi ofertele din Franța sau Anglia sunt atrăgătoare pentru studenții români, care pot apela la bursele Erasmus pe o perioadă de 12 luni. După aceea se pot transfera definitiv.

"Statul francez plătește o mare parte din taxa de școlarizare, iar, în plus de asta, există burse oferite de Guvernul francez sau de Ambasada Franței din România", spune Emese Fazekas, reprezentantul unei agenții de recrutare franceze.

Studenţii care au stat de vorbă cu reprezentanţii universităţilor străine au aflat care sunt centrele care organizează testări pentru eliberarea certificatelor de competențe lingvistice.

"Prețul unui astfel de test IELTS este de 710 lei, are același caracter ca și examenul Cambridge, dar este din ce în ce mai recunoscut", a transmis Dan Andone, managerul British Council.

Potrivit firmelor care recrutează elevi români pentru studii în străinătate, cele mai căutate specializări sunt medicina, ingineria și științele exacte.

reporter: Claudiu Mihuț
operator: Darius Pop

editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri