Un toroș de peste 100 de kilograme, atracţia "Cinei porcului" din Cetatea Oradea

Data publicării:
targ cetate

Un toroș uriaș de peste 100 de kilograme a fost atracţia principală a târgului de produse tradiţionale organizat, în weekend, în Cetatea din Oradea. Cei care au înfruntat vremea rece şi ploioasă şi au venit la "Cina Porculului" au fost îmbiaţi de comercianţi şi cu zacuscă, dulceţuri ori cârnaţi. Iar lângă toate acestea, un pahar de vin a fost binevenit.

Zeci de orădeni au venit sâmbătă, în Cetatea din Oradea, la "Cina Porcului". Atracţia evenimentului a fost un toroș uriaș de 120 de kilograme, pregătit de mai mulţi bucătari şi lăsat la fiert mai bine de 6 ore.

"Am tranșat carnea, am făcut focul, am pus carnea la călit, ceapa, apoi am pus carnea să se rumenească și apoi se pune varză", explică Sorin Mudura, organizatorul evenimentului.

Porțiile de toroș au fost împărțite gratuit vizitatorilor târgului. Bucătarii au pregătit și zeci de kilograme de cârnat picant.

"Am tocat carnea, am pus aici în covată, am adăugat sare, boia dulce, piper și usturoi."

"Din păcate, este o zi ploioasă, dar atâta bucurie se vede în acești oameni, se văd tradițiile, este ceva excepțional", s-a bucurat chef Antonio Passarelli.

La mare căutare au fost preparatele din carne de porc.

"Având în vedere că e decembrie, e bătaie pe carne. Afumături, cârnatul mă aștept să treacă destul de bine; plăcintele tradiționale de la Ștei, cozonaci, cornulețe, gemuri și compoturi - toate făcute la noi, în Depresiunea Beiușului", şi-a prezentat marfa Adrian Cioca, producător.

Clienţi au fost şi pentru dulcețuri și siropuri.

"Siropuri naturale din muguri de brad, zmeură, vișine, coacăze, afine. De la 10 lei borcanul mic, 20 de lei cel mare", spune Maria Druță, producător.

Vizitatorii târgului au putut degusta zeci de soiuri de vinuri, care spun specialiștii, completează fripturile de Crăciun.

"Oferim de la vinul de consum de volum, până la vinul de calitate de consum și șampania de anul nou, respectiv cadourile de Crăciun", spune Dorin Popa, oenolog.

Evenimentul va fi reeditat pe 16 şi 17 decembrie.

Reporter: Claudiu Mihuț / Operator: Norbert Hegedus

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Cine este adevăratul copil Kinder: Un italian pune capăt confuziei și...
Digi FM
Cu frumoasa lui familie, pe covorul roșu. Richard Gere, fericit alături de soția sa și de fiul lui cel mare...
Pro FM
Christina Aguilera, ținta comentariilor dure: „Nu mai arată ca înainte!” Artista, acuzată că a slăbit prea...
Film Now
Ashton Kutcher, fotografiat în timpul unei discuții tensionate, după zvonurile privind divorțul de Mila Kunis...
Adevarul
„Familii cu inima frântă”. Turistă de 19 ani moartă, după ce a băut „shot-uri” gratuite în vacanță. Alte...
Newsweek
Pensionarii cu pensie mică și grupe de muncă, victorie uriașă în instanță. Când iau bani mai mulți?
Digi FM
Cameron Diaz revine la Hollywood după o pauză de mai bine de 10 ani. Cum arată azi celebra actriță din „Masca”
Digi World
Întâlnire de record. Cea mai scundă femeie din lume și cea mai înaltă femeie din lume s-au cunoscut: "A fost...
Digi Animal World
Un cadou total neașteptat de Crăciun. Reacția angajaților unui magazin când au găsit un șarpe în brazii...
Film Now
Ralph Macchio, onorat cu o stea pe Hollywood Walk Of Fame: „Înseamnă totul pentru mine”. Cum arată azi...
UTV
Lidia Buble, inselata de fostul iubit: detaliul neasteptat care i-a dezvaluit adevarul despre „Maria”