Rezultatele studiului arată că, în România, numărul utilizatorilor de internet a crescut cu 13 procente în ultimii trei ani. Sociologii explică acest lucru prin ieftinirea computerelor și a smartphone-urilor, dar și prin dorinţa românilor de distracție și informare rapidă.
Adrian Hatos - sociolog
"Internetul și televizorul fiind cele mai la îndemănă distracții pasive, este un pic mai activ decât televizorul care presupune doar căutarea unui canal și urmărirea lui, în timp ce internetul poate să ofere o interactivitate. "
Același studiu arată că 73 % dintre români folosesc internetul pentru a citi publicațiile online. La acest capitol, depășim cu 12 procente media europeana.
În ultimii ani, orădenii au parte de internet până și în locurile de relaxare din parcuri sau pe malurile Crișului Repede.
Claudiu Mihuț - reporter Digi 24 Oradea
" Cine posedă o tabletă, un laptop sau un telefon mobil performant poate intra pe internet chiar și de pe banca din parcul de lăngă bloc. E de ajuns o simplă conectare și internautul poate naviga în liniște pe orice pe site dorește , poate asculta muzică sau poate viziona filme online în aer liber. "
Dacă românii se informează tot mai mult de pe internet, când vine vorba despre crearea unor bloguri, suntem sub media europeană. Stăm mai bine decât irlandezii sau polonezii, dar mai prost decât maghiarii sau olandezii.
Adrian Hatos - sociolog
" Nu sunt mulți cei care sunt capabili să creeze să scrie texte și să aibă și un public pentru asta sau poate că sunt capabili dar nu consideră că este ceea ce au ei de spus ar merita să fie scris "
În schimb, cel mai prost stăm la serviciile de internet banking cu o medie de opt la sută, mult sub media europeană de 54 la sută.