Iulia Andrei e una dintre persoanele care a încercat noua metodă de a face mișcare. Orădeanca a aflat de acest tip de antrenament de pe o rețea de socializare, iar pentru orele de sport a făcut repede loc în casă.
"Eu sunt și o persoană destul de ocupată și prefer să stau acasă, să îmi aștept antrenorul, decât să mă duc la sală, unde pierd poate două, trei ore pe zi care sunt destul de importante, mai ales dimineața."
Aparatul adus de antrenor încape într-o geantă. Echipamentul mobil însă are o putere mare. În doar 20 de minute stimulează aproape toate grupele musculare. Practic, o ședință este comparabilă cu două ore de antrenament intens la sală.
"Cea mai importantă funcție este de a stimula fiecare mușchi în parte pentru rezultate cât mai bune. Noi avem la fiecare grupă de mușchi în parte un senzor, un electrod care stimulează acel mușchi", explică Adrian Minculeasa, antrenor personal.
Până aici toată lumea este de acord cu rezultatele foarte bune ale procedurii. Însă, părerile sunt împărțite când vine vorba de bani. Costul unei ședințe este de 50 de lei, iar pentru rezultate vizibile e nevoie de cel puțin patru sau cinci antrenamente.
"În privința banilor este OK. Eu aș apela la un instructor de fitness acasă pentru că este un profesionist."
"Ca și preț depinde unde dorești să investești, în tine sau în altă parte."
Antrenamentul revoluționar sau speed fitness-ul a apărut în Germania, unde sunt în jur de 800 de studiouri. La noi în țară numărul lor este de aproape 60.
Reporter: Diana Grad
Operator: Constantin Gheorghiță