În cele din urmă, Clujul a reuşit să acumuleze 85 de puncte, faţă de cele 78 ale Bihorului.
IATĂ CUM AU FOST ACORDATE NOTELE.
Clujenii câștigă la capitolul „specific local”
Cei trei jurați au dat, pentru „specific local”, trei note de zece Clujului și trei note de opt Bihorului.
Atuurile Clujului menționate de juriul de la București au fost organizarea TIFF și Universitatea Babeș-Bolyai.
Egalitate la capitolul „economie”
Clujul și Bihorul au fost declarate egale din punct de vedere economic de juriul prezent în studioul de la București. Radu Limpede a acordat nota maximă ambelor județe. „Au atras investitori străini care exportă în draci, există și foarte mulți antreprenori români și aici Bihorul este campion. Dacă România ar avea numai astfel de județe, nu am fi Germania, dar am fi peste Cehia și Portugalia”, a precizat analistul economic.
Atât Nicușor Dan cât și profesorul Dumitru Borțun au dat nota 9 pentru Cluj și Bihor.
Clujul câștigă la limită la „calitatea vieții”
Clujul a câștigat în fața Bihorului cu un singur punct la capitolul „calitatea vieții”. Profesorul Dumitru Borțun și Nicușor Dan, președintele Asociației „Salvați Bucureștiul” au acordat nota 9 ambelor județe, în timp ce analistul economic Radu Limpede a dat nota 9 pentru Cluj și 8 pentru Bihor.
Oradea, un oraș atractiv pentru investitori
Oradea este „un oraș cu un farmec aparte, un oraș cosmopolit”, dar și unul care îi atrage pe investitori, a spus viceprimarul municipiului, Mircea Mălan.
„Începând cu 2008, s-au amenajat în Oradea două parcuri industriale de 140 de hectare și au venit investitori importanți în această zonă, creându-se practic 4.000 de locuri de muncă”, a precizat viceprimarul Oradei.
„Important pentru acest oraș este să creăm un învățământ tehnologic, care să poată oferi mediului de afaceri din zonă și investitorilor care vin aici forță de muncă bine calificată”, a adăugat Mircea Mălan.
Pe categoria „Raport de țară” puteți citi toate articolele despre Cluj și Bihor.