Zoița Drămnescu lucrează de 12 ani la Comisariatul pentru Protecția Consumatorilor Bihor. Când s-a angajat a sperat că un loc de muncă la stat îi va aduce satisfacții financiare înainte de vârsta pensionării. Anii au trecut, volumul de muncă a crescut, dar salariul a rămas acelaşi.
"De la reclamații pe domeniul nealimentar, alimentar, servicii financiare, bancare, consilieri. Eu lucrez de 12 ani și am salariul net de 1.770 de lei."
În plus, nici programul de muncă nu este asemănător cu cel al celorlalți bugetari. Nu puține sunt cazurile în care comisarii sunt nevoiţi să facă ore suplimentare, care însă nu sunt plătite. În aceeaşi situaţie sunt și ceilalți colegi care de multă vreme așteaptă să le crească salariile. Marţi, oamenii au participat la un protest spontan la orele amiezii, în speranța că semnalul lor de alarmă va fi ascultat.
"Dorim să atragem atenția asupra discrepanțelor între salariul nostru și salariul altor angajați cu atribuții de control", spune Adela Baziliu, comisar superior în cadrul CJPC Bihor.
Un comisar debutant câştigă 900 de lei net pe lună, în timp ce un angajat aflat în pragul pensionării primeşte puţin peste 2000 de lei. Pe lângă problema salariilor, angajaţii sunt nemulţumiţi şi de numărul redus al personalului. În prezent, Comisariatul din Bihor funcționează cu doar 13 angajați.
Pe perioada protestului, activitatea comisariatului nu a fost afectată. Dacă cerinţele nu le vor fi ascultate, angajaţii sunt decişi să îşi continue protestele, care ar putea culmina cu o grevă generală.