Adunaţi în jurul unui manechin, liceenii din Vadu Crişului au ascultat cu atenţie explicaţiile studenţilor la medicină. Au aflat ce trebuie să facă în momentul în care găsesc o persoană căzută pe stradă.
Astfel de cunoştinţe sunt esenţiale pentru tineri, pentru că în zonă:
"Sunt foarte multe accidente, foarte multe legate de Crişul Repede, de baraj, multe înecuri. Cred că le-ar folosi copiilor cele învăţate", spune Reti Lucian, directorul Colegiului Tehnic Nr. 1 din Vadu Crişului.
"Poate să fie oricine de lângă noi, din familie, un apropiat poate să păţească ceva dintr-o dată şi va avea nevoi să i se acorde primul ajutor", atrage atenţia Adrian Ghiurău, responsabil de organizare.
"Mi se pare o activitate destul de importantă pentru noi, din moment ce ar trebui să ştim şi noi ce avem de făcut în caz de urgenţă", spune un student.
"Am o satisfacţie enormă datorită faptului că am ocazia să instruiesc nişte mici supereroi la urma urmei care vor ştii întotdeauna să acorde primul ajutor", se bucură un student.
Ca să predea lecţii de prim ajutor, studenţii medicinişti au luat parte, timp de nouă zile, la cursuri ţinute în Băile 1 Mai.
"Anul acesta proiectul "Resuscitează nonformal" se află la cea de-a doua ediţie. Scopul acestui proiect este de a dezvolta abilităţile a douăzeci de tineri în a preda mai departe cursuri de prim ajutor", explică Roxana Şuhanea, coordonatorul de proiect SARTISS.
În acest an, activitatea s-a desfăşurat sub sloganul "Resuscitarea începe cu tine... şi dă mai departe".
Reporter: Mariana Gurgu
Operator: Darius Pop
Editor web: Adrian Laboş