Mii de turişti s-au cazat deja în hotelurile şi pensiunile din Băile Felix. Mulţi au ajuns aici atraşi de renumele balnear al zonei şi de ofertele de cazare.
Călin Dobai, manager de marketing: "Turiştii noştri beneficiază de un pachet complex; am conceput pentru dânşii special pachete de 4-5-6 zile, în funcţie de posibilitatea fiecăruia, cu preţuri de la 1.000 de lei 2.800 de lei."
"Eu am ales Băile Felix de peste 7 ani. Sosesc aici la fiecare sfârşit de an, vin din zonă de munte și prefer să fiu în acestă perioadă la ape termale", spune un turist.
Pe lângă cazare, turistii beneficiază si de pachete atractive de tratament cu apă termală atât în bazine interioare, cât şi în aer liber. De Revelionul 2014 unii dintre hotelieri au mizat pe secretele culinare.
Alessandro Corradi, bucătar şef: "Avem terrine din brânzeturi din carne, din pateu de ficat de gâscă. Am conceput aici un meniu tradiţional, dar reinventat, conform modei."
Pentru ca desfătarea culinară să fie perfectă, specialiştii îi sfătuiesc pe turişti să fie pretenţioşi şi să solicite vinuri cât mai variate. Trebuie să ştie că prima regulă este ca vinul alb să fie asociat preparatelor de peşte, iar cel roşu cu carnea de vită sau de porc.
Dorin Popa, preşedintele Asociaţiei pentru Cultura şi Civilizaţia Vinului: "Este foarte important să avem la vin temperatura corectă. Vinul alb trebui să fie mai bine răcit la 8-10 grade, cel roşu temperatura camerei, dar nu 25 de grade, depinde de vârstă: vinul roşu proaspăt pe la 12-14 grade, cel roşu, corpolent, 16-18 grade."
Vedeta băuturilor va fi însă vinul spumant. Turistii din Băile Felix vor avea parte pe 1 ianuarie de un carnaval.
reporter: Bogdan Costea
operator: Gabor Szilagyi
editor web: Adrian Laboș