La referendumul din 10 mai s-au prezentat la urne 37 de mii de orădeni. Ca rezultatul să fie valid este nevoie de prezenţa a 57 de mii de electori.
"Dacă fiecare dintre cei care au votat mai convinge un singur orădean care nu a votat, atunci acest referendum poate să treacă fără niciun fel de probleme", consideră Ilie Bolojan, primarul Oradei.
Conştientă că nu a promovat cum trebuie în Oradea avantajele unirii cu Sînmartin, administraţia municipiului pune accent de această dată pe cele mai importante beneficii ale fuziunii. "Oradea Mare va fi un oraş mai important care va genera salarii mai mari pentru cea mai mare parte dintre orădeni. Companiile se dezvoltă mai mult, se creează o cerere mai mare de locuri de muncă", spune edilul.
Edilii orădeni sunt convinşi că unirea cu comuna învecinată va duce la dezvoltarea turismului. De la 270 de mii de turişti câţi vizitează acum Băile Felix şi Oradea, autorităţile vor să atragă un milion în următorii trei ani. De aceea au implicat şi companiile în această campanie.
"Fac un apel către companiile din Oradea, le rog să se implice şi să-şi mobilizeze angajaţii şi oamenii cu care intră în dialog, clienţi, parteneri de afaceri", a transmis Bolojan.
Primarul este convins că referendumul din 10 mai a căzut în Oradea pentru că a fost sabotat de politicienii locali: "Trebuie să fie conştienţi că-şi asumă răspunderea şi mai ales ruşinea că nu au pus umărul la dezvoltarea oraşului Oradea."
Primarul Bolojan spune că acesta este ultimul referendum pe care îl va organiaza în mandatul său, indiferent de rezultat. Cei care vor să se ofere voluntari în această campanie găsesc informaţii pe pagina de internet oradea.ro.
Reporter: Florina Fofiu
Operator: Cristian Rusu
Editor web: Adrian Laboş