Csaba Zuchiathi are 25 de ani și este student la management. Tânărul a intrat în afaceri în urmă cu cinci ani cu o sală de paintball, iar acum continuă cu o arenă pentru maşini. Mai exact, nişte modele miniature ale unor automobile de teren, propulsalte electric şi controlate cu ajutorul telecomenzilor. La sfârșitul anului trecut, tânărul a comandat patru modele off-road și a început amenajarea pistei de întreceri într-o hală de la marginea oraşului.
"Suntem un grup de pasionați de astfel de mașinuțe și având în vedere că singura locație indoor unde putem practica acest sport este în București ne-am gândit că ar fi un moment bun să facem o astfel de arenă", susţine Csaba Zuchiathi.
Mini-automobilele costă aproximativ 1200 de lei, iar dacă sunt construite special pentru curse, preţul poate să sară de zece mii de euro.
"Aici, jos, avem maneta de accelerație, care în momentul în care o tragi spre tine mașina accelerează, iar în momentul în care o împingi în față mașina frânează. În partea de sus avem elementul care controlează direcția, exact ca la volanul mașinii."
Arena e locul perfect pentru amatorii de raliuri să-şi satisfacă hobby-ul la preţuri mult mai mici decât costurile pe care le presupune participarea la un concurs cu bolizi adevăraţi.
"A fost o pasiune care a trecut de la mașini mari modificate la mașini mici. Sunt destul de scumpe și atunci nu toată lumea își permite genul acesta de distracție. E ok dacă se poate închiria. Este foarte amuzant", spune Alexandru Bontea.
În România, arena de la Oradea este cea de-a doua indoor dedicată curselor de automodele off-road. Piste în aer liber mai există în Satu Mare şi Tîrgu Mureș.