Dacă ne referim la veniturile proprii, în vistieria Primăriei Oradea au intrat anul trecut peste 200 de milioane de lei, bani încasaţi numai din taxe şi impozite. Asta înseamnă că administraţia locală a adunat 98% din totalul sumei pe care şi-a propus-o la începutul lui 2012, iar numărul restanţierilor a scăzut cu 6%.
În ceea ce priveşte cheltuielile, cei mai mulţi bani, adică peste 100 de milioane, au mers către sectorul învăţământului, pentru plata salariilor şi a utilităţilor. La capitolul investiţii cei mai mulţi bani i-au înghiţit străzile, vorbim de peste 36 de milioane de lei, care au fost folosite pentru asfaltarea ori repararea a zeci de artere din oraş.
Şi chiar dacă gradul de încasare a fost mai mare ca niciodată, pe lista datornicilor mai figureaza peste 11 mii de orădeni şi 2783 de firme care mai au de plătit restanţe în valoare de 12 milioane şi jumătate de lei. În 2012 peste cinci mii de persoane s-au ales cu popriri pe salarii sau pensii pentru că nu au achitat datoriile către bugetul local.
Mai trebuie spus că Primăria Oradea a intrat în 2013 cu o datorie la bănci în valoare de peste 65 de milioane de euro, iar gradul de îndatorare a ajuns la 22 de procente.