De trei ani, Denisa Mada lucrează cot la cot cu muncitorii ca să readucă farmecul de odinioară al unor monumente de arhitectură din Oradea, precum Sinagoga Zion. Recunoaşte că munca pe șantier e plină de dinamism, dar şi foarte diferită de ce a învăţat în facultate: "În timpul facultății nu prea iei contact cu șantierul, să spun așa, și cumva trebuie să încerci să pui în aplicare ce ai citit în cărți. Responsabilitățile sunt mari. Trebuie să ai grijă la toți pașii pe care îi faci, să fi foarte atent, să îți notezi absolut tot. Doar așa poți să ţii sub control o anumită lucrare."
Absolventă a Facultății de Construcții din Oradea și deținătoare a unei diplome de master în inginerie și management, Denisa a reușit să își găsească un loc de muncă imediat după terminarea studiilor. Acum coordonează o echipă de 20 de muncitori, toţi bărbaţi, iar proiectele pe care le supervizează se ridică la milioane de euro.
"Colegii mă tratează foarte bine. Și eu îi respect și ei mă respectă, deci nu avem probleme. Deci modul în care trebuia să mă adresez lor, nu știam cum să o fac dar încet cu încetul am învățat să o fac", spune Denisa Mada.
"Cu domnișoara îi foarte bine să lucrăm. Îi foarte înțelegătoare. Dacă nu știm ceva întrebăm și imediat ne explică cum trebuie", dezvăluie un muncitor.
La numai 25 de ani, Denisa a devenit prima femeie inginer de teren din Oradea. Îşi doreşte să participe la punerea în aplicare a unor proiecte care să schimbe aspectul oraşului său natal.
Reporter: Diana Grad Operator: Tiberiu Catrișcău Editor web: Adrian Laboş