Investigaţiile au scos la iveală faptul că femeia îşi găsea clienţi chiar de pe holurile Tribunalului Bihor. Deşi nu avea nicio calitate oficială, le spunea acestora că lucrează la Tribunal sau la Baroul de Avocaţi.
"Inculpata nu a fost angajata tribunalului. Împrejurările prin care aceasta a ajuns să-şi desfăşoare anumite activităţi în spaţiul Tribunalului excede sfera de competenţă a Tribunalului Bihor, din moment ce întreaga administrare a încăperii se face de către Baroul Bihor", spune Cristian Monenci, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Bihor.
"Nu a fost, nici nu este şi nu a fost niciodată nici angajata baroului, nici a instanţei. Este foarte adevărat că o anumită perioadă dânsa a fost tolerată în camera avocaţilor, unde mai ajuta anumiţi avocaţi la redactare", a declarat Cristian Domocoş, decanul Baroului de Avocaţi Bihor.
Femeia le-a propus unor persoane ajutorul pentru câştigarea unor licitaţii pentru imobile sau maşini. În acest sens a falsificat mai multe acte, iar în schimbul serviciilor sale cerea diferite sume. A reuşit ca în trei ani să înşele 12 persoane, de la care a primit 230 de mii de euro. Numai în acest an a adunat peste 72 de mii de euro prin falsuri în înscrisuri oficiale.
Păgubiţii susţin că în unele cazuri femeia s-ar fi prezentat drept executor judecătoresc.
"Nu s-a prezentat şi nu a efectuat niciun act în nume de executor judecătoresc", a replicat Arpad Kolozsi, avocatul acesteia.
În schimb, a recunoscut mai multe falsuri pe care le-a comis. Din acest motiv Curtea de Apel Oradea a admis propunerea formulată de parchetul de pe lângă Curtea de Apel Oradea şi a dispus arestarea preventivă a inculpatei pe o durată de 30 de zile.
Alături de femeia arestată, în acest dosar sunt verificaţi avocaţi, executori judecătoreşti şi notari din Bihor.
Reporter: Gabriel Bonaciu
Operatori: Gabor Szilagyi, Robert Rezmuves
Editor web: Adrian Laboş