Orădenii s-au aşezat la rând înainte să se deschidă porţile muzeelor. Au putut admira uniforma de soră de caritate ce a aparținut reginei Maria, tunica de cercetaș a Ecaterinei Teodoroiu, dar şi uniforma de diplomat purtată de Vasile Alecsandri.
"Ceea ce mi s-a părut cel mai interesant sunt cele două tunici purtate de către primii regi ai României, de Ferdinand I și Carol I", a spus un vizitator. Altul a admirat "hainele vechi din sala cealaltă, mai ales cele pentru doamne. Eu cred că și în ziua de astăzi ar fi elegante unele dintre ele".
Curiozitate au stârnit şi obiectele de decor, cum ar fi un polifon de masă ce datează de la sfârșitul secolul al XIX-lea, dar și accesoriile ori podoabele nobiliare.
"Valoarea de asigurare este de 1 milion 200 de mii de euro. Din piesele expuse, unele au numai ele valoarea de 100 de mii de euro", a precizat Aurel Chiriac, directorul Muzeului Țării Crișurilor.
Cei mai curioşi au fost copiii care au încercat tunica lui Alexandru Ioan Cuza sau rochițe croite după modele din perioadă interbelică.
Cei care nu au reușit să viziteze expoziţia în Noaptea Muzeelor o pot face până în 14 iunie.