Direcția de Sănătate Publică a constat lipsa anumitor medicamente si le-a raportat ministerului.
Dr. Daniela Rahotă, directorul DSP Bihor: "Am constatat că un număr de 22 de poziții de medicamente deficitare până la ora controlului și până la ora raportului către ministerul Sănătății. Vorbim de niște medicamente care nu intră în sfera urgențelor medico-chirurgicale. Sunt necesare în cazul afecțiunilor cronice: ranitidină perfizabilă, soluțiile de aminoacizi, paracetamol."
Directorul medical al spitalului judeţean din Oradea susține însă că a fost o problemă cauzată de lipsa finanțării. Fondurile au ajuns într-un final, iar acum medicamentele au fost achiziționate și sunt pe rafturile farmaciei spitalului.
Dr. Hadrian Borcea, directorul medical al Spitalului Județean de Urgență din Oradea: "Nu poți crea stocuri tampon pentru toate sutele de medicamente sau formele de prezentare de medicamente pe care un spital le folosește. Noi nu am avut probleme cu stocurile tampon, ci cu anumite medicamente unde aprovizionarea sau finanțarea au creat un gol de două-trei zile. Am obținut finanțarea, am reușit să achiziționăm. Practic, la momentul când domnul ministrul a anunțat problemele, noi aveam în stoc toate medicamentele pe care inițial le raportaserăm că în momentul raportării nu le aveam."