Cele mai căutate tarabe au cele cu produse din carne de porc și vănat. Cărnații, toba tărănească sau slănină trăgeau cu ochiul fiecărui client al târgului. Un kilogram de șuncă de casă afumată costă 34 de lei, toba 19 lei, pieptul de porc 29 de lei, iar cotletul cu grăsime 34 de lei. Cel mai scump produs a fost pastrama de vânat, la 80 de lei kilogramul.
Sincron Mariana Bogdan - producător preparate din carne
"Cârnațul de casă afumat, merge foarte bine, 29 de lei kilogramul.
Slănina afumată la 20 de lei kilogramul, iar caltaboșul la 16,50 de bani."
Și cum carnea afumată sau friptura nu pică bine fără o salată de sezon, clienții au trecut și pe la standurile cu murături. Și aici au avut la dispoziție o gamă variată de produse pe care să le pună în farfurie lângă carnea proaspăt rumenită.
Olga Lucaci - producător de murături
"Cea mai ieftină este varza murată cu 5 lei, castraveții cu 7 lei, ardeii și castraveții umpluți cu varză 10 lei, avem și porumb baby care este cel mai scump 25 de lei."
Doamna Ana Ghețea este din Toboliu și a venit la târg îmbrăcată într-un costum tradițional românesc . Iar straița plină de produse - plăcinte cu cartofi, varză sau dovleac, pogăcele - al căror mod de preparare l-a învățat din bătrâni. De mai bine de 40 de ani păstrează cu sfințenie sfaturile primite în fața cuptorului de la bunica sa.
Ana Ghețea - comerciant
"Ludaia se fierbe, punem scorțișoară, zahăr vanilat și apoi punem un pic de pesmet dacă este mai moale, deci excact așa cum o facem și pe aia cu cartofi, o împăturim, facem aluatul."
Și preparatele din aluat au fost la mare căutare la târgul de produse tradiționale. Un kilogram de tăieței de casă costă 25 de lei, dar producătorii își laudă marfă și spun că produsele lor nu se compară cu cei de pe rafturile magazinelor.
Nici sănătatea nu a rămas în afara târgului. Un kilogram de miere de albine polifloră a putut fi cumpărată cu 20 de lei kg, iar cea din flori de pădure cu 25 de lei kilogramul. Propolisul și polenul au ajuns la 10 lei pentru 20 de mililitri.