Temperaturile trec bine de 25 de grade lângă cuptoarele în care se coace pâinea. Maria Kutlak, reprezentantul unei brutarii explica:"este mai plăcut, normal faptul că este o temperatură mai acceptabilă."Marian Dachin, brutar spune:"ca într-o ţară tropicală". "Nu-i ca la mare, mai cald este aici" precizeazaFeri Ciszmadia, brutar.Ca să reziste la locul de muncă, brutarii au o ţinută adecvată."Tricou, pantaloni scurţi !E un loc de muncă ideal pe timp de iarnă. Vara, nu !","acum e mult mai bine ca afară",cred brutarii.In locul soarelui însă, brutarii se încălzesc lângă cuptoarele încise.Cea mai caldă zonă din brutărie este in faţa cuptorului. Aici temperatura ajunge chiar şi la 150 de grade. Este clar că nu poţi rămâne mai mult de c-teva minute."Maria Kutlak, reprezentantul unei brutarii precizeaza:"noi asigurăm apă minerală cât necesită, cât au nevoie."Iarna, brutarii trebuie să aibă grijă de un singur lucru: "Nu merge afară, e frig, răcim" explica:Feri Ciszmadia.În schimb, cei care lucrează în frig au prefera să stea lângă cuptoarele încinse ale brutăriilor. "Eu de obicei sunt mai friguroasă de felul meu, ar cam trebui să mă incălzesc odată pe oră, cam aşa","opt ore sigur că nu, fără incălzire nu merge după părerea mea, după 3 ore cel puţin o jumătate de oră de incălzire merge","ingheaţă mainile" explca unii oradeni care lucreaza afara.