70 de reprezentanţi ai asistenţilor sociali din România au dezbătut joi, la Universitatea din Oradea, o parte din părţile pozitive şi negative ale sistemului actual din ţara noastră.
"La fel ca medicul care tratează trupul, asistentul social tratează rănile sociale. Asistentul social, în cadrul sistemului de asistenţă socială, este de multe ori cu mâinile legate, pentru că fie nu are instrumente cu care să lucreze, fie nu are bani care să-i implice în serviciile furnizate beneficiarilor", a precizat Claudia Torje, preşedinte al sucursalei Bihor Colegiului Naţional al Asistenţilor Sociali din România.
"Considerăm că munca asistentului social trebuie promovată şi valorizată la alt nivel, inclusiv sub acest aspect al salarizării. În altă ordine de idei ne interesează angajabilitatea asistentului social în mediul rural la comune şi sate, acolo unde se află adevăratele suferinţe ale comunităţilor locale", a spus Doru Buzducea, preşedintele Colegiului Naţional al Asistenţilor Sociali din România.
Conferinţa cu titlul "Rolul asistentului social în furnizarea si dezvoltarea serviciilor sociale - oportunităţi şi probleme cu care se confruntă aceştia" a avut ca parteneri sucursala Bihor a Colegiului Naţional al Asistenţilor Sociali din România şi Universitatea din Oradea, catedra de asistenţă socială a Facultăţii de Ştiinţe Socio-Umane.
Reporter: Bogdan Costea
Operator: Florin Lucuţa