Au fost incidente, joi după-amiază, la conferinţa de presă susținută la Oradea de preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu. Doi membri ai Asociaţiei Oradea Civică au fost opriți să intre în sala unde urma să aibă loc evenimentul. Aceștia au fost împinși afară de oamenii de ordine, iar scena a fost înregistrată de o jurnalistă de la portalul ebihoreanul.ro, pe care unul dintre agenții de pază a lovit-o peste mână și a încercat să-i ia telefonul.
Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media
În incidente au fost implicați Sebastian Duma şi Cosmin Bursaşiu, doi membri ai Asociației Oradea Civică. Aceștia au încercat să participe la întâlnirea liderului ALDE cu jurnaliștii, moment în care accesul le-a fost interzis de persoane din dispozitivul de protecţie şi pază a lui Călin Popescu Tăriceanu şi dintre agenţii de pază ai hotelului, relatează Bihoreanul.
Scoşi pe hol, reprezentanţii Asociației Oradea Civică au început să strige, pentru a fi auziţi de cei din sală: „Politicienilor le este frică de cetăţeni, se pare! ALDE, lăsaţi-ne să intrăm şi noi! Domnule Tăriceanu, suntem aici la intrare şi vrem să intrăm.”
Acuzele protestatarilor au devenit foarte dure: „Vrem să punem şi noi o întrebare domnului Tăriceanu, acestui domn corupt, care a primit 800.000 euro şpagă.“
Iritați de strigătele celor doi membri ai ONG-ului, agenţii de pază au intervenit și i-au împins afară din încăpere. Unul dintre oamenii de ordine a lovit-o peste mână pe jurnalista de la Bihoreanul, care înregistra scena.
Ulterior, reprezentanţii Asociaţiei Oradea Civică au precizat că au plecat fără alte probleme și au promis detalii într-o conferință de presă pe care o vor organiza luni, 25 februarie.
ALDE Bihor a reacționat printr-un comunicat de presă după incidentele dinaintea conferinței de presă a lui Călin Popescu Tăriceanu. După ce au precizat că în sala de conferință le-a fost permis accesul tuturor jurnaliștilor pe baza legitimației de presă, reprezentanții formațiunii au declarat că: „persoanele care au creat agitația și întregul incident nu au putut prezenta la intrarea în sală o legitimație de presă și nici nu au putut invoca o altă calitate pentru a participa la eveniment.
De asemenea, scopul acestora, așa cum s-a putut observa și din comportament, a fost acela de a instiga și a deranja conferința de presă. Persoanele care au creat incidentul de la conferința de presă au fost invitate în repetate rânduri să părăsească incinta, însă au refuzat.”
Editor web: Adrian Laboș