Șoseaua Borșului este unul din cele mai tranzitate drumuri din țară de către camioane. Doar în Oradea sunt înregistrate peste patru mii de mașini de tonaj mare, iar în Bihor există 800 de firme de transport. Doar că transportul de mărfuri de face foarte greu, pentru că nu există noduri rutiere care să se conecteze cu cele feroviare.
Ilie Bolojan, primarul Oradei: "În zona aceasta de transport nu există o linie de electrificată, prin urmare transportul containerizat pe calea ferată durează mult prea mult."
Din acest motiv, administrația locală vrea să amenajeze o platformă specială pe o suprafață de 17 hectare și jumătate, unde se vor depozita și prelua mărfurile intrate în țară sau cele pentru export. Banii pentru această investiție ar urma să fie accesați de la Uniunea Europeană prin intermediul ministerului Transporturilor.
Marcel Boloș, director general în Ministerul Transporturilor: "Cererea de finațare pentru elaborarea studiului de fezabilitate se află în prezent în evaluare la autoritatea de management POS Transport; există alocarea financiară. A doua parte a proiectului ține de realizarea platformei intermodale și a conexiunilor la calea ferată și acces rutier."
Centrul întermodal de transport din Oradea ar trebui finalizat până în 2019. Ministerul Transporturilor vrea să amenajeze astfel de platforme în alte 11 zone din țară.