Gheorghe Pascu are 55 de ani şi lucrează ca programator la o companie din Oradea. A descoperit golful în urmă cu zece ani, iar când are puţin timp liber îşi ia crosele şi merge pe terenul cu iarbă.
"Am fost virusat de el și acum îmi place atât de mult, încât îmi pare rău că nu am început mai repede. Este în așa fel conceput ca un jucător slab să poată juca contra unui jucător foarte bun și să aibă șanse egale", explică Gheorghe Pascu.
Cei pasionaţi de golf spun că liniștea pe care le-o oferă peisajele în care sunt amenajate terenurile reprezintă secretul succesului pe care îl are acest sport în întreaga lume.
Chiar dacă pare un sport destinat oamenilor cu mulți bani, golful poate fi practicat cu o investiție minimă. Un echipament complet costă 250 de euro şi conține o geantă specială în care sunt ținute mingile şi cele trei tipuri de crose.
"Prima categorie ar fi paterul. E crosa folosită atunci când vrem să introducem mingea în gaură. A doua categorie, cea mai largă, ar fi iron-urile, crosele care bat diferite distanțe. Ultima categorie de crose ar fi wood-urile. Sunt crosele cu volum: ele trimit mingea cel mai departe", explică Radu Cîrțînă, instructor de golf.
Mingea folosită la golf poate ajunge la peste 300 de metri distanță, dacă este lovită corect.
Pasionaţii de golf din Bihor s-au întâlnit la sfârşit de săptămână la cea de-a doua ediție a Cupei de Vară, competiţie desfăşurată pe un teren de golf de 12 hectare la Ineu de Criş, lângă Oradea. În România există peste cinci sute de sportivi legitimați care pot juca pe cele nouă terenuri de golf omologate.
Reporter: Gabriel Bonaciu Operator: Constantin Gheorghiță