Record mai puţin obişnuit la o şcoală din Bihor. Peste 1400 de elevi ai Colegiului "Octavian Goga" din Marghita au participat la un flash-mob organizat chiar în curtea şcolii. Pe lângă şcolari, în acţiune s-a implicat chiar directorului colegiului, care, de altfel, a şi realizat coregrafia.
1.450 de copii, versuri scrise de elevi şi muzica celor de la Queen. Sunt ingredientele care au stat la baza clipului realizat în curtea Colegiului Naţional "Octavian Goga" din Marghita. Ideea îi aparţine chiar directorului şcolii, Marcel Sas, care s-a implicat în realizarea coregrafiei.
"Am avut nişte emoţii extraordinare, pentru prima dată când am făcut coregrafia, am dansat, am şi greşit. Au râs de mine copios, dar după aceea mi-am intrat în mână, ca să nu mă fac de râs pentru că auditoriul era foarte important pentru mine."
Timp de trei luni, elevii au învăţat şi repetat mişcările de dans.
"Au fost mai mulţi elevi de liceu care au învăţat coregrafia şi apoi s-au împărţit şi ne-au învăţat şi pe noi, ne-am pregătit cam o săptămână în fiecare zi", spune Iulia Braia.
Cătălin Puşcaş recunoaşte că "primul lucru care mi-a venit în minte a fost: ce şcoală din ţara noastră mai are un asemenea flashmob, o asemenea legătură între elevi şi director şi bineînţeles, ce director mai dansează împreună cu elevii într-un clip?"
"Majoritatea copiilor şi-au pus imnul pe telefon şi exersau în parcuri, exersau acasă, mergeau în vizite la cunoştinţe, deci toată lumea exersa. Trei luni de zile în Marghita s-a cântat imnul Goga în continuu", îşi aminteşte directorul Marcel Sas.
Colegiul este unul de prestigiu, chiar dacă se află într-un orăşel cu doar 15 mii de locuitori. În 2012, a primit titlul de şcoală europeană datorită dotărilor, proiectelor şi activităţilor desfăşurate.
"Am fost apreciaţi ca şi instituţie pentru dotările ce le avem şi pentru proiectele pe care le facem. Noi anual facem proiecte de formare şi educare a copiilor pentru viaţa cotidiană. Avem campanii de educaţie, de nutriţionism, de anti-violenţă, de educaţie sexuală, antidrog", explică directorul Colegiului "Octavian Goga" din Marghita.
Videoclipul realizat de elevii din Marghita va fi postat de pagina de socializare a şcolii şi va fi promovat online.
Reporter: Anca Deac
Operator: Constantin Gheorghiţă