Efectul Jamie Oliver în Oradea. Copiii de la școli și grădinițe învață cum să mănânce sănătos

Data publicării:
efect jamie oliver

"- Astăzi vom face un senviş interesant cu multe legume. Ce ziceți, vreți?
- Da.
- Ne apucăm de treabă?
- Da."

Organizate pentru prima dată în toamna anului trecut, lecțiile de alimentație au ajunse preferatele celor mici. După rețeta lui Jamie Oliver, copiii au văzut cum până și un sandwich din care lipșește salamul sau brânza poate să fie foarte gustos.

"- A fost foarte delicios.
- Și ce ai pus în senvişul tău?
- Am pus ardei, morcov, conopidă și mazăre."

"- Care a fost partea care ți-a plăcu cel mai mult?
- Când am tăiat morcovii?
- De ce?
- Pentru că îmi plac morcovii foarte mult."

"Unii copii nu au mai avut tangență cu anumite ingrediente utilizate de către domnișoara nutriționist. Au fost foarte încântați, au fost foarte implicați. A fost o explozie senzorială", spune Dana Lucaci, directoarea unei grădinițe din Oradea.

Atelierele sunt suținute de două tinere: Amelia, nutriționist dietetician, și Patricia, asistent manager la o firmă ce comercializează vase și accesorii pentru gătit.

"Am observat un trend în ceea ce privește interesul oamenilor de a oferi familiei și copiilor lor un stil de viață sănătos. Așa mi-am dat seama că pot să ajut și pot să vin cu soluții", explică Patricia Albu.

De când au devenit ambasadoare Food Revolution cele două tinere lucrează împreună ca să le arate copiilor cât de importantă este masa sănătoasă.

"Din masa unui copil nu ar trebui să lipească legumele, fructele, cerealale și cerealele să fie integrale și leguminoasele. Evident, se poate, dacă există anumite obiceiuri în familie, să existe și carne și lactate, însă noi pledăm pentru o alimentație vegetariană", atrage atenţia Amelia Șelariu, nutriționist dietetician.

De proiectul lor comun au auzit nu doar cadrele didactice din Oradea, ci și bucătarii.

"Este bună inițiativa pentru că mănâncă lucrurile crude, adică lucrurile nu au fost gătite înainte, ca să poată beneficia de toate vitaminele și mineralele care se găsesc în fructe și legume", spune Ioana Sasca, bucătar și administrator la un restaurant din Oradea.

În programul internațional Food Revolution sunt înscriși peste 1300 de ambasadori din 100 de țări.

Reporter: Diana Grad
Operator: Gabor Szilagyi

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Cum arată azi Andrei Găluț, unicul supraviețuitor al trupei Goodbye to Gravity, la 9 ani de la tragedia din...
Digi FM
Oana Zăvoranu a pierdut casa din Dorobanți, în care a locuit după divorțul de Pepe. Vedeta va fi obligată să...
Pro FM
Managerul lui John Legend rupe tăcerea. Experiența „terifiantă” pe care a avut-o la una dintre petrecerile...
Film Now
Semnele timpurii de demență date de Bruce Willis nu au fost luate în seamă: "Nici într-un milion de ani nu...
Adevarul
Scapă de colesterol cu patru alimente și secretul celor 150 de minute
Newsweek
Eșec la Casa de Pensii. Care pensionari iau în noiembrie pensie mai mică decât au contribuit?
Digi FM
Reacția cântăreței Irina Rimes după ce mai mulți influenceri au luat bani ca să-l promoveze pe rivalul Maiei...
Digi World
O asistentă a dezvăluit cele mai comune regrete pe care le aveau pacienții aflați pe patul de moarte
Digi Animal World
Imagini virale cu un pelican care încearcă să mănânce un pui de Capibara: „Se uită la el de parcă nu ar fi...
Film Now
Ce se află în spatele aspectului clar întinerit al lui Brad Pitt. Actorul ar fi investit 130.000 de dolari în...
UTV
Bradley Cooper si Irina Shayk au sarbatorit Halloweenul alaturi de fiica lor in varsta de 7 ani