Mirţa Chişu are un program de lucru încărcat, iar timpul nu-i permite anul acesta să pregătească în casă prăjituri de Crăciun. A căutat şi a găsit o soluţie mult mai simplă: o comandă la cofetărie, de unde va cumpăra prăjituri asortate şi cornuleţe pentru masa de sărbători.
"Este o alternativă bună, mai ales pentru femeia din zilele noastre. Este doar o economie şi de timp şi de bani", spune Mirta Chisu.
La fel ca această doamnă au procedat mii de orădence, aşa că în săptămâna dinaintea Crăciunului ofetăriile şi patiseriile din oraş lucrează la capacitate maximă.
"Comenzi avem deja foarte multe aşteptăm în continuare clienţii să vină. Avem foarte mult de lucru, ne pregătim, avem multe comenzi", spune Florica Bonaţiu, administratoarea unei cofetării din Oradea.
Preţul cozonacilor variază între şapte şi zece lei, coşurile cu fursecuri şi cornuleţele costă opt lei, iar un tort porneste de la 20 de lei.
"Pentru sărbătorile de Crăciun noi pregătim o gamă variată de patiserie care include Baidley cu nucă şi mac, cornuleţe cu nucă şi gem, kekul, saleurile, prăjituri asortate cu ciocolată", spune Valerica Negrut, vanzatoarea unei cofetarii din Oradea.
Indiferent de pret, oamenii spun că merită să facă un efort financiar de sărbători.
În perioada sărbătorilor de Crăciun, profitul cofetariilor şi patiseriilor se dublează.