În ciuda faptului că acasă viața lor e cu totul alta, cei 50 de tineri s-au acomodat repede cu ritmul de lucru de pe șantier. Cu cascheta pe cap și cu bocanci în picioare, au pornit în ceea ce pentru ei este o adevărată aventură.
"Munca mea implică amestecul de ciment și e destul de dificil, pentru că cimentul e greu, dar e și distractiv. Încerc să nu mă murdăresc."
"A fost foarte dificil în special căratul cărămizilor. Unele erau ude și a fost greu să le ridicăm deasupra umerilor."
Tineri din India, Mexic, Bahamas sau Japonia au ales să construiască un acoperiș și să termine locuințe în comune din Bihor. Totul, în cadrul unui program necesar pentru obținerea diplomei de Bacalaureat internațional.
"E foarte, foarte important pentru cei tineri să meargă în comunități, să lucreze alături de beneficiari și să ia parte efectiv la construirea casei", spune Mary Bassiouni, profesor coordonator.
"Ne bucurăm să lucrăm alături de ei. Au depus un efort extraordinar, dar zâmbetul nu le-a pierit de pe buze. În continuare lucrează cu mult elan", susţine Emil Popa, director de programe Habitat for Humanity Beiuș.
Colaborarea dintre cei de la Institutul Le Rosey din Elveția și Habitat pentru Umanitate din Beiuș a început în 2001. Elevii de la American International School of Salzburg au sosit prima dată pe șantierele din România în 2012.
Reporter: Diana Grad
Operator: Florin Lucuța