Digi24 Oradea. Ana Maria Georgescu a pregătit deja al doilea an de „Turist acasă”

Data publicării:
Anamaria Georgescu

Intrată în echipa Digi24 Oradea încă de la prima secundă de emisie, Ana Maria Georgescu are deja pregătite, pentru următorul an, acele povești care să îi facă pe bihoreni și nu numai să redescopere frumusețea regiunii în care trăiesc.

Cum se vede, dupa un an, Oradea prin ochii turistului acasă Ana Maria Georgescu?

„Turist acasă” m-a învățat și pe mine, așa cum sper că i-a învățat pe telespectatori, să îmi ridic privirea și să fiu atentă la detalii, să ascult și să mă bucur de tot ceea ce nu descoperisem până acum. Astfel, Oradea mi s-a înfățișat în toata splendoarea sa și azi, cunoscându-i toate dedesubturile, pot spune sincer că este unul dintre cele mai frumoase orașe din România. Marea șansă a acestui oraș este faptul ca a scăpat de standardele arhitecturale impuse de timpurile moderne și astfel și-a păstrat autenticitatea și farmecul. Descopăr Oradea în fiecare zi, fie în forfota cotidiană, fie în liniștea netulburată a serii, și am ajuns la concluzia ca acest oraș are fațete nebănuite care te determină să rămâi aici și să le descoperi.

Care a fost cel mai frumos reportaj pe care l-ai realizat in ultimul an?

Cel mai frumos dar pe care mi l-a făcut această emisiune a fost întâlnirea cu oameni absolut fabuloși. Am avut momente emoționante cu personaje care mi-au deschis orizonturile și de la care am încercat să preiau lecțiile unei vieți trăite frumos. Interviul pe care i l-am luat scriitoarei Nora Iuga sau poate reportajul despre istoria tramvaiului orădean, mi-e greu să aleg, pentru că fiecare reportaj a fost făcut cu pasiune și fiecare în parte îmi e drag.

Daca ar fi sa faci un top 3 al locurilor pe care ai dori sa le recomanzi celor care se uita la „Turist acasă”, care ar fi acestea?

Palatul Baroc din Oradea, Castelul Karoly din Carei si Grădina Zmeilor din Sălaj.

Cum reușești să găsești subiecte atât de frumoase și variate pentru fiecare ediție a emisiunii?

Când am pornit pe drumul acesta, marea mea teamă era că, la un moment dat, subiectele se vor epuiza. Ei bine, așa cum se întâmplă când faci lucrurile cu drag și pasiune, de cele mai multe ori un subiect te duce la un alt subiect, un personaj îți dă o idee, un loc îți îndreaptă pașii spre alte locuri ascunse și cumva, lucrurile se leagă într-o manieră surprinzătoare. Așa am înțeles că această regiune este o sursă inepuizabilă de cultură, istorie și frumos.

Cât dureaza documentarea pentru un subiect?

Depinde de subiect. Cel mai mult m-am documentat timp de două săptămâni pentru reportajul făcut în Zarca închisorii din Aiud, despre elita intelectuală românească exterminată în perioada comunistă. A fost un subiect dificil, în care m-am implicat nu numai ca realizator, ci și ca om, dar eforturile ne-au fost apreciate. „Turist acasă” înseamnă munca unei echipe, care, în decursul unui an, a încercat să scoată la suprafață tot ce e mai frumos aici.

Ce le pregatesti telespectatorilor in urmatorul an?

Subiectele sunt deja pregătite. Vom străbate mai mult regiunea și vom încerca să ne apropiem și mai mult de telespectatorii noștri, pe care îi dorim parteneri de drum. Standardele rămân aceleași, vom vorbi doar despre lucruri esențiale, despre ceea ce ne definește pe noi ca oameni cu adevărat, pentru că un popor nu poate să facă niciodată rabat de la norocul de a fi frumos.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri