Pentru mulţi orădeni, 1 Mai a început printre rafturile marilor magazine. Pentru că au lăsat totul pe ultima sută de metri, înainte să plece din oraş, la iarbă verde, au trecut pe la raioanele cu produse din carne. Caserolele cu mititei şi carnea pentru grătare au fost "vedetele" cumpărăturilor.
Nici nu s-au deschis bine supermarketurile, că primii clienţi şi-au şi făcut apariţia.
"Cu această ocazie raioanele de carne ale magazinelor au fost de departe cele mai căutate de cumpărători", a observat Bogdan Costea, reporter Digi24 Oradea.
Coşurile s-au umplut repede cu toate cele necesare pentru o ieşire la iarbă verde.
"Bineînţeles că mici şi apoi grătare."
"Ce sfârâie pe grătar: porc, peşte, pui, cârnaţi, ficat. Micii i-am lăsat aici, la urmă."
Unii dintre clienţi au venit să-şi reîmprospăteze proviziile consumate în weekend.
"Am făcut şi sâmbăta asta, şi ieri am făcut şi azi continuăm. Trei zile şi trei nopţi."
Ca să facă faţă cererii crescute, responsabilii de magazin s-au aprovizionat special pentru această perioadă cu cantităţi mai mare de carne şi produse din carne.
"Micii au fost pe primul loc, cârnaţii, după aceea cotletul, ceafa de porc. Pe tot raionul de măcelărie avem reduceri la toate tipurile de carne", susţine Alina Cenţiu, asistent director al unui supermarket.
În funcţie de carne din care sunt preparaţii, mititeii au costat între 9 şi 12 lei kilogramul.
Reporter: Bogdan Costea
Operator: Florin Lucuţa
Editor web: Adrian Laboş