"Aceasta este o clădire cu o arhitectură specifică anilor 70, după cum vedeţi lucrările de reparaţii capitale nu s-au făcut de cel puţin zece ani", a declarat
Dan Fekete, administratorul firmei executante.
Singurele reparaţii au fost făcute în câteva săli de părinţi în colaborare cu administraţia locală. Ca să câştige spaţiu, muncitorii vor mansarda clădirea care va putea găzdui patru grupe de copii în plus. Lucrările vor începe peste trei zile, astfel încât în toamnă micuţii să poată fi mutaţi în noile săli de clasă. Pe perioada constucţiei, aceştia se vor muta la Grădiniţa 49.
"Tot ceea ce înseamnă infrastructură, utilităţi în cadrul unei creşe şi mă refer la pătuţuri, inclusiv măsuţele pentru schimbarea pamperşilor vor fi noi nouţe, deci de la cearşafuri până la tehnică şi IT, totul va fi nou nouţ", a spus Dumitru Sim de la Direcţia de Dezvoltare Durabilă din Primăria Oradea.
În fiecare an, sute de părinţi din Oradea rămân pe listele de aşteptare pentru că nu reuşesc să obţină un loc în creşe pentru copiii lor.
"Pentru anul 2013 avem în medie 300 de cereri în aşteptare pentru înscrierea a 300 de copilaşi la creşe pe raza municipiului Oradea", a declarat Ioana Florea, directoarea Administraţiei Socială Comunitară Oradea.
Cu cele 80 de locuri în plus, administraţia locală spune că a rezolvat problema creşelor din centrul oraşului. Singurul cartier care mai rămâne descoperit este Rogerius. În Oradea sunt 13 creşe care dispun de peste 500 de locuri, insuficiente pentru toate cererile depuse la Administraţia Socială Comunitară.