În urmă cu o săptămână administraţia locală anunţa intrarea în insolvenţă a societăţii Electrocentrale, ca măsură pentru ca furnizorii să nu execute silitfurnizorul de căldură al Oradei. Odată începută procedura, casa de insolvenţă numită de tribunal va face o analiză a stării companiei şi va fi numit un nou administrator, care va avea puterea de decizie. Consilierii PDL doresc să vadă planul de reorganizare propus instanţei, prin care ar trebui ca societatea să îşi revină financiar în următorii ani. Dificultăţile economice ale companiei îi fac pe democraţi să rămână pesimişti în acest sens.
„Niciun plan de reorganizare judiciară nu are cum să fie viabil, în condiţiile în care Electrocentrale funcţionează cu pierderi, iar faţă de 2011 acestea s-au dublat", susţine Cristian Puşcaş, consilier local din partea PDL Oradea.
În 2012 cheltuielile cu personalul CET au fost de 38 de milioane de lei, iar pierderile de pe reţea de 41 de milioane de lei. Astfel, reorganizarea judiciară şi reducerile de personal nu vor putea reduce pierderile foarte mari ale Electrocentrale. Este motivul pentru care democraţii susţin că o eventuală neacceptare de către instanţă a planului de redresare a companiei de termoficare va duce la falimentul acesteia.
Consilieri locali din partea PDL cer ca viitorul administrator al CET să prezinte planul de reorganizare legislativului local. Însă, legea nu prevede această obligaţie, dar democraţii mizează pe înţelegere din partea firmei de insolvenţă.