Purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean Bihor a explicat prezenţa lui Alexandru Kiss la birou prin lipsa unei interdicţii care să-i fie aplicată în timpul anchetei.
"Chiar în comunicatul DNA se precizează că este în vigoare prezumţia de nevinovăţie şi calitatea de consilier judeţean se poate retrage doar în momentul în care există o condamnare", explică Mircea Jacan, purtătorul de cuvânt al CJ Bihor.
Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Bihor nu a dorit să discute cu jurnaliştii pe tema acuzaţiilor aduse de DNA. Totuşi, cu o zi înainte, Alexandru Kiss a dat un comunicat în stilul său caracteristic.
"În această perioadă, în care toată ţara este sub anchetă, primul ministru, preşedintele şi o serie de alte persoane sunt cercetate, faptul că pe mine au vrut să mă lasă afară mi-a părut drept jignire în acest an electoral important. Lăsând la o parte gluma, sper, ca oricare om normal, că ţara se îndreaptă spre Vest şi nu spre Est şi, drept urmare, dreptatea va fi într-adevăr dreptate."
Nici Rozalia Biro, cea care a făcut parte în 2003 din comisia ce a atribuit firmei maghiare Keviep construcţia haldei ecologice din Oradea, nu a dorit să comenteze situaţia. DNA suspectează faptul că societatea din Ungaria i-ar fi plătit lui Alexandru Kiss şi unui alt om de afaceri 300 de mii de euro ca să intervină în favoarea ei în acest caz.
Rozália Biró, senator UDMR de Bihor: - Dumneavoastră vă amintiţi ce aţi făcut în 2003?
Reporter: - Nu, dar eu n-am fost viceprimar.
Rozália Biró, senator UDMR de Bihor:- Nu vă supăraţi, şi viceprimarul este om. Va trebui să iau acele documente şi să mă uit. Habar n-am ce este şi ce nu este. Dar rămân la ceea ce am zis, că nu comentez.
reporteri: Bogdan Costea, Orsolya Nagy
operatori: Constantin Gheorghiţă, Gabor Szilagyi
editor web: Adrianm Laboş