Primul preşedinte al Romaniei post decembriste, un jurnalist roman care a realizat un interviu cu preşedintele Statelor Unite, mostenitorul Imperiului Austro-Ungar şi un om de afaceri care a ocupat ani la rând topul celor mai bogaţi români. La o primă privire, nu au nimic în comun. Totuşi, toate aceste personalităţi au legătură cu Oradea datorită unui local din centrul oraşului. Dovada stă în paginile unei cărţi de onoare a restaurantului în care aceste celebrităţi au semnat şi au lăsat un gand despre oras. Fiecare din cele peste 400 de semnături au fost adunate de domnul Butişcă într-o carte unicat, în care persoanajele sunt celebritaţi în toată regula.Constantin Butişcă, autorul cărţii spune:"aş începe cu Otto von Habsburg prinţul mostenitor al Austro-Ungariei. O să găsiţi două lucruri inedite despre el. La 90 de ani era europarlamentar, era decan de vârstă al Parlamentului."Fiecare dintre celebrităţi a lăsat un gând, un cântec sau un desen legat de oamenii din Oradea. De exemplu, poetul Grigore Vieru se simţea printre oradeni ca printre fraţii lui. "Dacă toţi romanii ar fi ca orădenii, drumul meu spre patria mamă Romania ar fi mai scurt. Chiar ne-a agreiat." citeaza domnul Butişcă.Alţii au plecat mai împliniţi din acest oraş:"am venit sărac aici şi trist, plec milionar şi tămăduit. Va daţi seama ce a insemnat Oradea pentru unii." sta scris intr-un pe una din paginile cartii de onoare.Toate aceste cugetari care alcătuiesc pagini ale istoriei oraşului nu ar fi fost posibile dacă timp de câteva decenii şefa restaurantului nu ar fi ţinut o carte de onoare.Maricica Bondici şefa restaurantului spune:"am păşit în restaurantul Oradea în 1960 ca şi picolo. Aşa a inceput cartea de onoare."Cei care trec şi azi pragul localului spun că e o senzaţie aparte să mănânci acolo unde atâtea celebrităţi au servit masa."Sunt multe restaurante importante unde se adună preşedinţi şi lasă o poză, un autograf","fiecare celebritate cănd merge in restaurant lasă o semnătură sau ceva poze", explica doi italieni.Maricica Bondici, şefa restaurantului explica:"eu am vrut să fac un mesaj că un restaurant poate crea momente şi de cultură, se poate învăţa ca şi conduită, demnitatea atât cei care-i calcă pragul cât şi personalul."Preferinţele culinare ale celebrităţilor care au luat masa în restaurantul orădean nu sunt deloc ieşite din comun.Maricica Bondici şefa restaurantului adauga:"maestrului Beligan îi plăcea ciolanul şi clătite şi clătitele şi ciupercile, luiDorel Vişan, muşchi de vită cu legume in special cu legume."Cartea cu toate aceste detalii suculente va fi lansată miercuri 28 noiembrie, la ora 17, în sala mare a Primărie Oradea.