12 echipe împărţite în patru grupe s-au înscris în competiţia organizată pe terenurile de lângă Arena "Antonio Alexe". Meciurile s-au desfăşurat după sistemul fiecare cu fiecare, apoi primele două echipe din fiecare grupă s-au duelat în sistem piramidă.
"Este o competiţie nemaipomenită de plăcută. Vă daţi seama că avem rareori ocazia să ne întâlnim împreună şi să facem meciuri amicale între noi, pentru că până la urmă contează distracţia şi buna dispoziţie şi copiii să se simtă bine", spune Mircea Ciucur, părintele unui elev.
"Este o acţiune de cunoaştere reciprocă a părinţiilor, copiilor, profesorilor, arbitrilor între ei", susţine Andrei Cristea, organizator.
Cei mai aprigi susţinători au fost copiii care au făcut galerie de pe margine.
"- Cum îl susţii pe tata?
- Strigând şi urlând, "hai tati".
- Cum e să-l vezi pe tatăl tău pe terenul de fotbal?
- Mă gândesc că poate într-o zi o să fiu şi eu ca el."
"- Eu am venit să-l susţin pe tatăl meu.
- Şi cum se descurcă pe teren?
- Bine, apără bine poarta."
"- Cum ţi se pare ţie competiţia asta?
- Mi se pare foarte bună.
- De ce?
- Pentru că pot să facă şi tăticii un pic de mişcare."
"Este un moment frumos în care elementele implicate în procesul educativ, adică elevi, părinţi şi profesori sunt împreună, e un moment de sărbătoare acest proiect se repetă şi aduce foarte multe zâmbete şi bucurie în şcoală", susţine Alexandru Dragoş, directorul Liceului Greco-Catolic "Iuliu Maniu" din Oradea.
Câştigătorii au fost răsplătiţi cu cupe şi diplome simbolice. A fost a şasea ediţie a campionatului de fotbal, care a devenit o tradiţie în rândul celor care au copii la Liceul Greco-Catolic din Oradea.
Reporter: Anca Deac
Operator: Florin Lucuţa