Anul trecut în Bihor peste 120 de șoferi s-au plâns de calitatea lucrărilor de reparațiie făcute de către mecanicii auto.
Traian Bejan - şeful Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor
„De multe ori bănuia că nu li se schimbau piesele pe care trebuia să le schimbe service-ul, și atunci avea suspiciuni. Acum, cine dorește poate supraveghea reparația în service-uri și nu va mai avea suspiciuni"
Noua lege adoptată ieri permite clienților să-i verifice pe mecanici și cu ajutorul camerelor video, care urmează sa fie instalate in atelierele de reparaţii. Chiar daca montarea lor presupune o cheltuială considerata nejustificată de patronii, multi se pregătesc să se conformeze noilor norme.
Laszlo Pentek - patronul unui service
„Va scădea volumul de service-uri din linia mijlocie, la prestări servicii, reparații auto, care va aduce ridicarea reparațiilor în service-uri neautorizate sau la colțul străzii"
Gheorghe Hurgoi - patronul unui service
„Vrem ca clientela noastră care vine și repară mașini la noi să vadă ce calitate executăm, ce piese punem pe mașini, clientul nostru să fie mulțumit"
Clienții sunt singurii care se bucură de noile reglementări. Șoferii spun că de multe ori reparațiile sunt făcute de mântuială de unii mecanici auto.
Aceeași lege dă posibilitatea clientului să depună o sesizare la RAR dacă nu este mulțumit de reparație. Iar la 10 sesizări și două controale făcute de reprezentanții RAR, service-ul riscă să fie închis.