Firma care administrează acum CET II a încercat de mai bine de zece ori să vândă terenurile, dar toate licitaţiile au eşuat. Acum, lichidatorul judiciar a schimbat strategia şi vrea să vândă complexul pe bucăţi. În acest fel ,nimeni nu s-ar mai ocupa de depozitele de cenuşă care ar putea deveni o problemă ecologică pentru oraş, spun reprezentanţii administraţiei locale.
"Dacă nu vor fi nişte programe de conservare a sistemului ce menţine o pânză de apă acolo, dacă nu împădureşti zona vara vom avea un nor de praf din zona respectivă", avertizează Ilie Bolojan, primarul Oradei.
Pentru a evita o astfel de problemă administraţia orădeană a cerut ministerului Economiei să treacă treacă terenurile fostului CET II în proprietatea oraşului.
"Ne-am exprimat încă odată interesul să finalizăm procedura începută în vara acestui an: preluarea întregului activ şi pasiv cu asumarea responsabilităţii de către primărie în parteneriat cu o firmă a ministerului Economiei", susţine Bolojan.
"Terenul pe care l-am putea recupera din zona CET II s-ar preta pentru dezvoltarea unei infrastructuri de afaceri, urmând ca prin fonduri europene să putem asigura ecologizarea zonei, cât şi asigurarea utilităţilor necesare pentru investitori", a detaliat Marius Moş, directorul Direcţiei de Dezvoltare din Primăria Oradea.
Chiar dacă terenul fostului CET are reţele electrice, de canalizare, termie sau rutiere, ele vor trebui refăcute în cazul în care se va schimba destinaţia lui. Contactată de reporterii Digi24 Oradea firma de lichidare judiciară ce administrează acum fosta centrală nu a vrut să comenteze acest subiect.
Reporter: Bogdan Costea Operator: Constantin Gheorghiţă Editor web: Adrian Laboş