În jur de 20 de tineri au venit la prima oră la Facultatea de Medicină și Farmacie din Oradea ca să își depună dosarul pentru admitere. Au completat formularul tipizat și au plătit taxa de 150 de lei, după care au verificat dacă au toate actele necesare în dosar. Unii spun că au ales facultatea orădeană pentru că le este mai uşor din punct de vedere financiar. Alţii au venit de la sute de kilometri distanţă, cum este această tânără din Piatra Neamţ. Părinţii au o explicaţie pentru alegerea făcută: "Vrem să încercăm o diversificare."
Medicina este în continuare una dintre cele mai căutate facultăți de la universitatea din Oradea. Pentru următorul an unviersitar această facultate dispune de 465 de locuri dintre care 193 sunt bugetate.
Viitorii studenți dau răspunsuri diferite când vine vorba despre locul unde vor profesa după cei 6 ani de studiu. Unii vor să rămână în ţară, alţii preferă să ia drumul străinătăţii. "Un absolvent are asigurat un loc de muncă dacă el este un specialist bun", susţine prof. univ. dr. Constantin Bungău, rectorul Universității din Oradea.
Conducerea universităţii orădene susţine că medicina, dreptul şi specializările informatice sunt cele mai căutate. De miercuri încep înscrierile la o altă facultate care atrage mulţi absolvenţi, cea de ştiinţe economice. În următorul an universitar, cele 15 facultăţi din Oradea oferă 8745 de locuri, din care peste 2200 sunt susţinute cu bani de la buget.